TRYGG TENNIS

Trygg Tennis!

Under 2023 lanserade Svenska Tennisförbundet en kvalitetsmärkning som kallas ”Trygg Tennis”. Det är en självklarhet för oss att så snabbt som möjligt bli en kvalitetsmärkt tennisklubb inom Trygg Tennis och vårt mål är att bli det under 2024.

Trygg Tennis innebär kortfattat;

  • Trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott där alla känner sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar.
  • Trygg tennis handlar om att skapa och bibehålla en trygg och utvecklande idrottsmiljö som utgår från Barnkonventionen och alltid har ett barnrättsperspektiv.
  • I praktiken innebär det att idrott för barn och ungdomar ska vara lekfull, allsidig och ta hänsyn till individens utvecklingstakt samt bedrivas i en kamratlig och trygg social miljö där deltagarna får vara delaktiga.
  • Att främja trygga tennismiljöer både för barn och vuxna.

För att Eslövs Tennisklubb ska vara en trygg plats för alla spelare och tränare både på och utanför banan kommer vi under 2024 i olika steg vidta de åtgärder som krävs för att bli en kvalitetsmärkt tennisklubb av Svenska Tennisförbundet.

Ni kan läsa mer om Trygg Tennis här – https://www.tennis.se/tryggtennis/ och inom kort kommer det även finnas på vår hemsida och i hallen.

För att stärka både arbetsmiljön för tränare och träningsmiljön för spelare under organiserad träning och för att respektera bokad tid vid spel på egen hand via vårt bokningssystem gäller dessa regler nedan omgående;

  • Inga föräldrar till spelare på tennisbanan under organiserad träningsverksamhet.
  • Inga spelare på tennisbanan före eller efter ens gruppträningstid. Man får gå in på banan tre minuter innan utsatt träningsstart och måste lämna banan senast tre minuter efter avslutad träning. Ombyte, uppvärmning, stretching osv sker utanför tennisbanorna.
  • När man hyr tennis- eller badmintonbanor så beträder man inte banan innan utsatt tid och man lämnar banan direkt när tiden är slut. Man väntar med andra ord inte på banan om man är tidig.

All viktig information rörande vår verksamhet finns på vår hemsida, www.eslovstk.com. Allt ni undrar över, smått som stort mejlas till info@eslovstk.com. Ni kan även följa oss i sociala medier där vi uppdaterar både viktig och rolig information från verksamheten, ”Eslövs Tennisklubb” på Facebook och Instagram.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.